Nieuws en informatie met betrekking tot toerisme

De zomer is voorbij, maar de wens om dat te doen laat je niet in de steek? De laatste studie van het World Economic Forum (WEF) kan u een aantal ideeën geven voor bestemmingen. Het stelt een bekwame rangschikking op van de best presterende landen ter wereld op het gebied van toerisme.

De 7 meest bezochte landen ter wereld

1ste: Spanje

Spanje is de tweede meest bezochte bestemming ter wereld (81,8 miljoen toeristen in 2018), na Frankrijk (89,4 miljoen), en staat aan de top van de meest concurrerende landen op het gebied van toerisme.

2e: Frankrijk

Frankrijk is een van de meest bezochte landen ter wereld, net achter zijn Iberische buurland. Het is de meest concurrerende economie van West-Europa en heeft een van de hoogste scores ter wereld voor culturele hulpbronnen, zakenreizen en uitzonderlijk natuurlijk erfgoed.

3de: Duitsland

Duitsland vult de top drie aan, ongewijzigd ten opzichte van het laatste verslag in 2017. Het land is afhankelijk van zijn gezonde economie, maar ook van zijn geavanceerde transport- en nieuwe technologie-infrastructuur.

4e: Japan

Japan behoudt ook zijn 4e plaats in 2017. Het land van de rijzende zon is het enige land dat Azië in de top 10 vertegenwoordigt, met name dankzij de rijkdom van zijn natuurlijke en culturele hulpbronnen, de ontwikkeling van zijn infrastructuur en zijn openheid voor de internationale gemeenschap.

5e: de Verenigde Staten

De Verenigde Staten stijgen naar de 5e plaats op de ranglijst ten koste van het Verenigd Koninkrijk, dat het in 2017 in beslag nam. Het land is afhankelijk van een grote en rijke thuismarkt.

6e: het Verenigd Koninkrijk

Als enig West-Europees land met een afnemend concurrentievermogen blijft het Verenigd Koninkrijk een van de beste landen ter wereld op het gebied van toerisme.

7e: Australië

Ten zevende onderscheidt het continent zich door de kwaliteit van zijn infrastructuur, het luchtvervoer, de gezondheid, de veiligheid en de openheid naar de wereld.

Aan de andere kant is er een meerderheid van de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, met de Democratische Republiek Congo, Burundi, Liberia en Tsjaad.

Les dernières publications "dustyboots.nl"

dustyboots.nl